Μπαμπανάτσα Φιλιατρών
Εκτέλεση
 

Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, την αφράλα  και  λίγο  ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε τις ντομάτες  πάνω  στο  ψωμί.  Ψιλοκόβουμε  τη  φέτα  και  τα  μυρωδικά.  Τα προσθέτουμε πάνω  από  τις  ντομάτες.  Προσθέτουμε  αρκετό  ελαιόλαδο  και  σερβίρουμε

 

Συνταγή CHEF Μαντώς Ηλιοπούλου, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

 

Υλικά

  • 2 φέτες ζυμωτό ψωμί με προζύμι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 100 γραμμ. Φέτα Καλαμάτας
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Ρίγανη φρέσκια και αποξηραμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι αφράλα