Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε ένα ταψί no 30 λαδωμένο, στο φούρνο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το χυμό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
Σημείωση: εάν η φέτα είναι αλμυρή, μπορεί να μπει στο νερό από το βράδυ.
Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο. Η προσθήκη της φέτας αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεινών ζωικής προέλευσης και παρέχει κυρίως ασβέστιο, φώσφορο, λίπος (κυρίως κορεσμένο) και βιταμίνες (Α, D, συμπλέγματος Β).
Ιστορικό:
Η συνταγή αυτή επινοήθηκε από τις Μανιάτισσες πριν από πολλά χρόνια και καθιερώθηκε διότι είναι πολύ νόστιμη. Τα υλικά είναι της περιοχής τους δεν χρειάζεται πολύς χρόνος προετοιμασίας.
Πηγή: Καίτη Χαρίτου-Κότση
• 4 φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φλιτζάνι γάλα
• ¾ κιλού τυρί φέτα κομμένο κομμάτια
• 2 αυγά
• Αλάτι, λάδι, πιπέρι
• Νερό όσο πάρει για να γίνει αραιός χυλός