Δίπλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε χτυπώντας τα ασπράδια, μαρέγκα. Ενώνουμε τα δυο μίγματα και προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια και το αλάτι. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (όσο πάρει) ανακατεύοντας με το χέρι. Ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια και ετοιμάζουμε ένα ζυμάρι ελαφρώς σκληρό, το οποίο αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα περίπου. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά. Κόβουμε τα φύλλα σε διάφορα σχήματα, λωρίδες ή τετράγωνα και τα τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με άφθονο καυτό λάδι. Με το νερό, το μέλι και το πετιμέζι κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι και βουτάμε τις Δίπλες ενώ είναι ζεστό. Χτυπάμε την μυζήθρα με την άχνη ζάχαρή για να γίνει κρέμα.

 

Συνταγή CHEF Δόξης Μπεκρής, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2014

 

Υλικά:

 

  • Αυγά 2τεμ
  • Αλεύρι 330γρ
  • Αλάτι 1/3  κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Λάδι 1κουταλάκι του γλυκού
  • Βανίλια φρέσκια ½ τεμ
  • Καρύδι τριμμένο 50γρ
  • Κανέλα 1 πρέζα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Μέλι 100γρ
  • Νερό 80γρ
  • Πετιμέζι 40γρ
  • Σουσάμι 10γρ
  • Φρέσκια μυζήθρα 100γρ
  • Άχνη ζάχαρη 40γρ